Right Now! 2016

Verhaal

In Right Now (15+) proberen drie jongeren te overleven in een huisje op het Spaanse platteland. Ze zijn niet tevreden met de Nederlandse maatschappij en proberen een eigen gemeenschap op te bouwen in het buitenland. De een moet van zijn reclasseringsambtenaar mee de andere zit op het rand van radicalisering en zit midden in identiteitscrises en fantaseert over de IS. De derde persoon is een idealist die geen beriep hee voor de maatschappelijke probleem van nu. In Spanje proberen de jongeren zelf regels op te stellen, waarnaar ze alle drie moeten leven. Maar het blijkt makkelijker om de regels te bedenken dan om ze na te leven. En er ontstaan ook steeds meer conicten tussen de drie jongeren. Ze willen wel allemaal een andere en betere toekomst, maar ze zijn het er niet over eens hoe die bereikt moet worden. In deze snelle, confronterende en fysieke voorstelling van eater Mach vinden de jongeren zelf uit of regels nou zin hebben of niet. Het gaat om de vragen wat persoonlijke vrijheid is en hoeveel vrijheid vrijheid kan hebben, wat is democratie en kunnen we de IS ook een democratie noemen

Theater Mach

Theater Mach maakt voorstellingen met en voor jongeren over actuele onderwerpen. Right Now (15+) gaat over de verschuiving van rechtspraak en misdaad naar entertainment. Wat zijn de oorzaken van radicalisering onder jongeren. Criminelen worden steeds vaker als idool gezien, zoals de aanhangers van IS.

Lespakket

ProDemos ontwikkelt speciaal voor deze productie een digitaal lespakket met daarin een quiz, discussieopdrachten en een groepsopdracht. Leraren Maatschappijleer/Burgerschap kunnen dit materiaal gebruiken voordat ze met hun klas de voorstelling bezoeken. Er komen pakketten voor vmbo, havo/vwo en mbo. Docenten ontvangen het lespakket per e-mail na het boeken van de voorstelling. Praktische informatie Right Now bij u op school We komen ook in 2016 de voorstelling graag voor u spelen Voorwaarden:
• We spelen bij u op school, als daar een geschikte zaal/ aula is.
• Maximaal 200 leerlingen per voorstelling.
• De voorstelling kost € 1.000,00, exclusief BTW, inclusief lespakket en nabespreking.
Als u meer dan 200 leerlingen naar de voorstelling wilt laten gaan, spelen we twee voorstellingen voor €1.500,00.
• De voorstelling kan op alle dagen van de week gegeven worden.
• U dient de voorstelling minstens een maand van te voren te boeken.
• Boeken of meer informatie aanvragen kan door te mailen aan rightnow@theater-mach.nl

Mede mogelijk gemaakt door:

Nationaal Comité 4 en 5 mei, Prins Bernhard cultuur fonds, Bevordering van Volkskracht, Cultuurbuur en ProDemos. Met dank aan: eater Islemunda en LCC de Larenkamp.